Det jeg innså mens jeg drev på med disse ukesmenyene, var at det var noe tåpelig å fortelle hva jeg skulle lage, samt legge ut min ukomplette handleliste på forhånd. Dette gav absolutt ingen mening for noen.. Derfor har jeg nå snudd på det hele og legger ut en oversikt over hva jeg har lagd, samt en komplet liste over hva man trenger til å gjøre det. Viss det skulle være av interesse.
De siste syv middagene jeg har lagd er følgende:
1: Penne arrabbiata
2: Biffgryte med hvitvin med potetstappe
3: Risotto med paprika
4: Kylling med epler med dampede nypoteter
5: Pasta Alfredo
6: Krydret svinegryte med stekt polenta
7: Vårlam fra Roma
Ingrediensene jeg har hatt bruk for var følgende:
Handleliste for oppskrifter tilpasset ca 4 personer
Vare | Antall |
Kjøtt | |
Magert svinekjøtt | 1 kg |
Hel kyling | 1 stk |
Bacon | 250 g |
Mørbrad | 1 kg |
Svinefett ( spekk) | 100 g |
Lammekjøtt fra lår eller bog, i biter | 1 kg |
Grønnsaker | |
Sitron | 1 stk |
Hvitløk | 2 stk |
Røde epler | 2 stk |
Løk | 4 stk |
Tomater | 3 stk |
Paprika | 3 stk |
Gulrøtter | 1, 5 kg |
Chili ( ønsket styrke) | 1 stk |
Nypoteter | 1 kg |
Poteter | 1/2 kg |
Krydder | |
Spiskummen | 1 pose |
Tørket koriander | 1 pose |
Salt | 1 pose |
Grønnsaksbuljong | 1 pakke |
Pepper | 1 pose |
Frisk persille | 1 bunt |
Frisk rosmarin | 1 potte |
Frisk salvie | 1 potte |
Meieri | |
Smør | 1 pk |
Fløte | 1/3 liter |
Melk | 1 liter |
Parmesan | 1 stk |
Annet | |
Hvitvin | 1 liter |
Pasta ( Penne) | 1 pose |
Olivenolje | 1/2 liter |
Risottoris | 1 pose |
Hermetiske tometer | 2 bokser |
Hvetemel | 1 kg |
Hvitvinseddik | 1 flakse |
Polenta | 1 pose |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar