Brodern var på besøk i dag, så det ble litt lite tid til å skrive noe. Men det var tid til å lage en fantastisk gryte
Enkel og god oksegryte.
600 g oksekjøtt - mørbrad, bankekjøtt eller bibringe
Smør til bruning
1 kvast rosmarin
1 kvast timian
1 laubærblad
2 løk
2 gulrøtter
1/2 purre
1/2 sellerirot
60 g smør
40 g mel
1 l vann
Salt og pepper
1 kvast bladpersille
Skjær kjøttet i terninger, og brun dem i smør i ei panne. Ha dem over i ei gryte, og tilsett vann. La det koke med rosmarin, timian og laubærblad i 30 minutter på svak varme. Skjær grønnsakene i grove biter, og brun dem i smør i den panna du stekte kjøttet. Tilsett mel og vend det inn. Tilsett oksekjøttet i panna, og spe med vannet. Dersom du ikke har panne med høye nok kanter, kan du ha de stekte grønnsakene over i gryta, riste ut melet med litt av krafta i et glass med lokk, og så jevne det i kjelen.
La det småputre på svak varme i 30 minutter. Dersom det blir for tykt, sper du bare med litt mer vann. Smak til med salt og pepper, og sjekk at kjøttet er mørt nok. Server gryteretten i dype tallerkner, og pynt med finhakket bladpersille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar