Risotto er en gjenganger og ikke minst en klassiker med nesten endeløs variasjonsmulihget. Hva annet enn enkelt, greit og og godt kan man si?
Risotto med Paprika
Ca 1 liter med grønnsakskraft
4 ss olivenolje
1 løk, hakket
3 tomater, flådd uten kjerner, grovhakket
3 røde paprika, uten frø, i strimler
1 ss finhakket rosmarin
350 g risottoris
4 ss ferskrevet parmesan
Kok opp kraften i kjelen. Varm oljen i en annen kjele. Tilsett løken og la den frese på svak varme i ca 5 minutter. Rør om av og til. Tilsett tomater, paprika og rosmarin og la det stå og surre i 5 minutter. Tilsett risen og la det frese under omrøring til risen er blank. Tilsett en øse varm kraft, og la det koke under omrøring til kraften er absorbert. Fortsett å tilsette kraft, en øse av gangen. Og la det koke under omrøring til all væsken er absorbert før du tilsetter mer kraft. Fortsett til risen er mør, 18 til 20 minutter. Når risen er mør, vender du inn parmesanen og lar risottoen hviler under lokk et par minutter. Smak til med salt og pepper og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar