fredag, mai 06, 2011

Åretet offerlam


Dette er ikke akkurat årets første offerlam, men det var en for god overskrift til å la være

Vårlam fra Roma
1 kg lammekjøtt fra lår eller bog, i biter
Hvetemel til dryss
3 ss olivenolje
3 kvister rosmarin
4 salvieblader, hakket
1 fedd hvitløk, presset
11/4 dl hvitvin eller buljong
5 ss hvitvinseddik
4 poteter, i skiver
Salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 rader. Vend kjøttbitene i hvetemel. Varm opp oljen i en stor ildfast gryte, ha i kjøttet og stek det på sterk varme. Snu det ofte i ca 10 minutter til kjøttet er blit jevnt brunet på alle sider. Smak til med salt og pepper, legg i kvistene med rosmarin og strø salvie og hvitløk over.'

Snu kjøttbitene flere ganger slik at krudderet trekker godt inn. Bland sammen vin og eddik, hell det i kasserollen og la det koke til væsken er neste kokt inn. Hell over 11/2 dl kokende vann og legg i potetskivene . Legg lokk på gryten og sett den i stekeovnen i ca 30 minutter til kjøttet er mørt. Viss  det koker tørt, ha i litt mer vann  blandet med en skvett eddik.

Legg lammet over på et varmt serverings og server retten varm. For et mer smakfullt  alternativ kan du sløyfe  potetene, og når lammet nesten er ferdig , ha 2-3 ss av sjyen i en liten kjele, ha i tre hakkede italienske ansjosfileter fra boks og la det koke på svak varme mens  du moser ansjosen med en tresleiv helt til den har løst  seg opp sjyen. Bland godt, hell sjyen over kjøttet igjen og stek i noen ekstra  minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...