søndag, mai 01, 2011

Lat søndag i hvitvin.


Søndagsmiddagen må sikres, men man gidder da ikke å sitte inne å vente på den når det er fint vær ute. Derfor lager man noe som kan stå et par timer for seg selv i komfyren, og ikke minst noe som skal kokes i vin. Denne gangen hvitvin. 
 
Biffgryte med hvitvin
1 kg grytekjøtt av storfe, gjerne mørbrad
100 g pancetta, eller bacon, i strimler
100 g svinefett , i biter
500 g løk, i tynne skiver
1 kg gulrøtter, i skiver
5 dl tørr hvitvin, eller 2 dl hvitivn og 3 dl buljong
Salt og pepper

Spekk kjøttet med biter av bancetta eller bacon. Ha i svinefettet, halvparten av løken og tre av gulrøttene i en jerngryte, eller enda bedre, en ildfast keramisk kjele  med lokk, og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over grønnsakene og legg resten av løken og gulrøttene  over. Hell i vinen, legg på lokket og la det småkoke i 2 timer, eller til mesteparten av væsken er absorbert. Server sammen med potetmos.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...