I unge år heiet jeg alltid på grisene, men med alderen og som kjøtthungeren har økt må jeg innrømme at jeg nå heier på ulven. Med den glødende interessen som Storulv viser i sin jakt på de tre små grisene må man bare anta at han må sitte på noen glimrende oppskrifter med svinekjøtt. Jeg har en mistanke om at dette kan være en av dem
Krydret svinegryte
3 ss smør
1 kg magert svinekjøtt uten bein, i terninger
31/2 dl hvitvin, eller buljong
1 ts malt spisskummen
5 skiver sitron
5 skiver sitron
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss malt, tørket koriander
Salt og pepper
Smelt smøret i en jerngryte eller en panne med høye kanter, ha i kjøttet og stek det på sterk varme til det er jevnt brunet. Hell i halvparten av vinen, ha i spisskummen og hvitløk og krydre med salt og pepper. Bland alt godt sammen og la det koke opp.
Legg på lokk, senk varmen og la det stå å trekke ved kokepunktet i 30 minutter, til kjøttet er mørt. Ha i resten av vinen og sitronskivene, sku opp varmen igjen og la det koke under omrøring til sausen tykner. Rør i koriander, og server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar