torsdag, mai 05, 2011

I'll huff and I'll puff till I blow your house in

I unge år heiet jeg alltid på grisene, men med alderen og som  kjøtthungeren har økt må jeg  innrømme at jeg nå heier på ulven. Med den glødende interessen som Storulv viser i sin jakt på de tre små grisene må man bare anta at han må sitte på noen glimrende oppskrifter med svinekjøtt.  Jeg har en mistanke om at dette kan være en av dem

Krydret svinegryte
3 ss smør
1 kg magert svinekjøtt uten bein, i terninger
31/2 dl hvitvin, eller buljong
1 ts malt spisskummen
5 skiver sitron
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss malt, tørket koriander
Salt og pepper

Smelt smøret i en jerngryte eller en panne med høye kanter, ha i kjøttet og stek det på sterk varme til det er jevnt brunet. Hell i halvparten av vinen, ha i spisskummen og hvitløk og krydre med salt og pepper. Bland alt godt sammen og la det koke opp.

Legg på lokk, senk varmen og la det stå å trekke ved kokepunktet i 30 minutter, til kjøttet er mørt. Ha i resten av vinen og sitronskivene, sku opp varmen igjen og la  det koke under omrøring til sausen tykner. Rør i koriander, og server

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...