Som tidligere skrevet, viss du er i tvil, kok i vin.
Kyllinglår i rødvin
25 g tørket sopp
2 ss smør
1 kvast rosmarin
1 laubærblad
4 kyllinglår
31/2 dl rødvin
4 pancetta- eller baconskiver
salt og pepper
Legg soppen i en bolle, hell på kokende vann, og la den ligge i bløt i 15 minutter. La den renne av, og klem ut væsken. Smelt smøret i en gryte, tilsett rosmarin og laubærblad, og stek kyllinglårene. Snu dem ofte, slik at de blir jevnt brunet. Salt og pepre, og tilsett soppen. Hell på vinen, og kok til den er fordampet. Ta kyllinglårene opp av gryta, pakk hvert lår inn i en pancettaskive, fest med en coctailpinne, og legg kyllingkårene tilbake i gryta. La dem surre over middels varme uten lokk, til de er møre og gjennomstekte. Er sjyen litt tynn, kan du jevne den med 1 ts maisenn utrøt i 1 ss vann, og kok til den tykner
mens kyllingen koker gjør man klar
Rosmarinpoteter
2 ss smør
1 dl olivenolje
1 kvist rosmarin
1 fedd hvitløk
700 g små poteter, helst nye, delt i to
salt og pepper
Varm oljen i en stor stekepanne. Tilsett rosmarin og hvitløk. Legg potetene, vend sammen og legg på lokk. La det stå og surre til potetene og gyllenbrune og møre. Ta opp og kast hvitløk og rosmarinen. Dryss salt og pepper over og server.
3 kommentarer:
Morro
Det skal jeg lage til mannen min :)
Takk
Dette så kjempegodt ut. Men du må ikke kaste vannet fra soppen! Det er masse smak i det og er kjempegodt til soppsaus.
Legg inn en kommentar