Når man er i tvil om hva man skal ha til middag, kok noe i vin.
Lammegryte
Lammegryte
1 1/4 kg lammebog
1 ss hvetemel
250 g bacon
Salt og pepper
1 boquet garni ( suppekvast) av 1 laubærblad, 1 timiankvist,5 persillestilker
4 ss smør
1/2 kg sjampinjong
1/2 kg små sylteløk
1 flaske rødvin
Del kjøttet i serveringsstykker, og ved det i hvetemel,. Steik baconet i ei gryte, og tilsett kjøttet. Brun godt, og krydder med salt og pepper. Legg i suppekvasten, og tilsett så mye vin at det dekker kjøttet. Kok opp og la kjøttet trekke under lokk i en time.
Smelt smøret i en panne, og surr sopp og løk på middelsvarme i 5 minutter. Ha sopp og løk over i gryta, og la det hele trekke videre i en time. Server med poteter samt grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar