søndag, april 22, 2012

Viss i tvil kok i vin



Som tidligere skrevet, viss du er i tvil, kok i vin.
Kyllinglår i rødvin
25 g tørket sopp
2 ss smør
1 kvast rosmarin
1 laubærblad
4 kyllinglår
31/2 dl rødvin
4 pancetta- eller baconskiver
salt og pepper

Legg soppen i en bolle, hell på kokende vann, og la den ligge i bløt i 15 minutter. La den renne av, og klem ut væsken. Smelt smøret i en gryte, tilsett rosmarin og laubærblad, og stek kyllinglårene. Snu dem ofte, slik at de blir jevnt brunet. Salt og pepre, og tilsett soppen. Hell på vinen, og kok til den er fordampet. Ta kyllinglårene opp av gryta, pakk hvert lår inn i en pancettaskive, fest med en coctailpinne, og legg kyllingkårene tilbake i gryta. La dem surre over middels varme uten lokk, til de er møre og gjennomstekte. Er sjyen litt tynn, kan du jevne den med 1 ts maisenn utrøt i 1 ss vann, og kok til den tykner

mens kyllingen koker gjør man klar

Rosmarinpoteter
2 ss smør
1 dl olivenolje
1 kvist rosmarin
1 fedd hvitløk
700 g små poteter, helst nye, delt i to
salt og pepper

Varm oljen i en stor stekepanne. Tilsett rosmarin og hvitløk. Legg potetene, vend sammen og legg på lokk. La det stå og surre til potetene og gyllenbrune og møre. Ta opp og kast hvitløk og rosmarinen. Dryss salt og pepper over og server. 

4 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Bjarne T sa...

Morro

Anonym sa...

Det skal jeg lage til mannen min :)
Takk

Anonym sa...

Dette så kjempegodt ut. Men du må ikke kaste vannet fra soppen! Det er masse smak i det og er kjempegodt til soppsaus.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...