Jeg lurte litt på hvor lang levetid andeconfiten jeg lagde ville ha. Det viste seg å være tre dager. Neste gang må det nok lages flere enn to.
Andeconfit med grønnsalat og bakte nypoteter
2 andeconfiter ( se oppskrift her)
400 g kokte små poteter
1 ts tørket timian eller 2 -3 friske.
Salatblader, gjerne en blanding av flere typer
2 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk, knust
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts honning
1 ss finhakket sjalottløk
3 ss olivenolje
Ha potetene i en metallform som er akkurat stor nok til å romme dem, sett potetene i ovnen og sett den på 200 grader. Når ovnene er varm, legger du andeconfitene på en rist over potetene, slik at fettet drypper ned på potetene. Bak andelårene til skinnet er sprøtt, dette vil ta va 15 minutter.
Lag imens en enkel grønn salat. Lag dressing av sennep, hvitløk, eddik, honning, sjalottløk og olje. Bland salat og dressing. Dryss salt og timian over potetene rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar