Jeg har en stor fasinasjon for mat som skal legges ned i salt, fett, osv og oppbevares lenge før den skal spises. Derfor har andeconfit alltid stått på lista over ting jeg har hatt lyst til å lage, ikke minst på grunn av smaken men også fordi de kan legges ned i fett og lagres lenge. Utfordringen har alltid vært å ha nok fett, noe som nyttårsfeiringen i år endelig endret. Vi hadde to gjess til middag, og en ting som er sikkert med gjess er at de svetter mye fett.
Dette er en oppskrift på 12 andelår, så mange hadde ikke jeg men det er bare å dele den ned så går det greit.
Andeconfit
12 andelår
4 - 6 ss grovt salt
3 laubærblad
10 pepperkorn
6 fedd hvitløk
Andefett
Salt lårene og la dem ligge i kjøleskapet i ett døgn . Legg lårene i en ildfastform sammen med laubærblad og pepper. Dekk til med fett eller fettavskjær. Det må være nok til fett til at de dekker lårene. Har du ikke nok til å dekke alle, kan du bake dem i flere omganger. Stek lårene i ovnen ved 120 grader i tre timer. Skru ned til 100 grader og la det står i en til to timer til, til kjøttet er så mykt at det nesten detter av beinet. Legger du confiten på glass og dekker med fett, holder den i flere uker og måneder, men da må du ikke la noe vann følge med. Alternativt kan du pakke i plastposer. Du kan også fryse lårene.
1 kommentar:
Very nice article, totally what I was looking for.
Legg inn en kommentar