onsdag, mars 27, 2013

Om skotter, og wisky, uten skjeggvekst


Man kan si mye om New York financial district, og mye av det er ikke pent, men en ting kan de her: Drinker. Baren het Vintry, lokalet var folketomet med untak av en forvillet barnefamilie som spiste en burger i hjørnet. Bartenderen var en bortkommet skotte med en fortid fra engelske cruiseskip på norskekysten. 

"Old-fashion and a Manhattan? Two of my favorite drinks". Mannen kunne sjarmert fanden på flatmark, og for den saks skyld solgt sand i Sahara, så bortkommen var han nok ikke likevel. Skribenten lurer på om han kan fortelle henne hva hun trenger å vite om amerikansk wiskey. Det korte svaret var "den er ikke skotsk, men denne fra Kenntucky er ikke så dum", han varmet tydeligvis bare opp for plutselig begynte smaksprøver på både det ene og andre å dukke opp. Alt fra brennerier med flere generasjoner på baken, til ferskere varer som f.eks en Bourbon fra Brooklyn brygger i et badekar (den var det ikke mye pent å si om så vi lar det være med badekaret). Drinkene var fantastiske, barnefamilien ble etterhvert byttet ut med en gråsprengt kaptein fra US air force og baren ble sakte men sikkert full på samme måte som det sakte, men sikkert, ble det på tide å gå. 

Bartenderen lurte på hvor vi bodde. "Williamsburg? My wife wants ut to move there, but I can't grow facial hair, so we probably won't" var hans siste ord til oss. Det var synd, tenkte vi, for på et sted der alle er hipstere så ville den ekte hipstern vært den glattbarberte skotten.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...