tirsdag, mars 26, 2013

Eggende Egg

Notater fra Skribenten og Stuerten sin New York tur.
Viss du av en eller annen grunn har fått det for deg at Løkka er hipsterenes Mekka så tar du feil. Mekka er her i Williamsburg, og når de spiser frokost så spiser de den på Egg. Egg har fått så mye omtale, og skryt, av de rette menneskene her at man skulle tro at det var snakk om "the second coming", men det er det ikke. Det er i hovedsak snakk om egg.

Selv om stedet er er okkupert, både inne og ute, av skjeggete menn og tatoverte damer med hornbriller som er villig til å vente overaskende lenge på frokosten sin så har Egg heldigvis ikke valgt å ha reservasjonsmulighet. Her må man stille opp, markere hvor man er i køen for så å vente. Heldigvis har stedet forstått kaffens lindrende egenskaper og satt fram selvbetjening for dem som står i kø.


Det avlange rommet er spartansk innredet , det mest farverike i rommet er farvestiftene som er satt på bordene. De er der antagelig for å sysselsette barn, og barnlige hipstere, mens man venter på maten.

Egg er et av de stedene som rammes av berømelsens pris. Viss vi ikke hadde visst en ting om dem, og bare snublet over stedet, så ville jeg skrevet at frokosten var genial, men siden den er så opphauset og for å bruke krompens ord "fremsnakket" blir det egentlig litt kjedelig. Det er på ingen måte noe galt med baconet (hjemmespeket og hjemmerøkt), eggerøra (nydelig kremet med et hint av pecorino), sconsen (nybakt) eller fordensaks skyld kaffen og juicen, men det er bare bacon, eggerøre, scons, kaffe og juice.

Hvorfor skal du likevel besøke stedet? Egg er mer enn maten, det er også stemmning. Selv om stedet, maten, servitørene, gjestene og lampene Instagrammes med en hyppighet som bare kan beskrives som skremmende, og hipsterfaktoren er høyere enn i en foredragssal på Blindern der man disser Girls så er Egg rett og slett et utrolig trivelig sted, og et sted man bør besøke viss man er i nærheten. Forstå det den som kan.

1 kommentar:

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Takk for oppdatering fra det fjerne utland! Flott at dere tar pulsen på hipsterne i the big apple! God ferie videre!

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...