lørdag, januar 19, 2013

Svinaktig godt



Fennikel ristet indrefilet av svin med søt løk
2 middels store fennikel, delt i 6 båter
2 middel store røde løk, det i 6 båter
3 ss og 2 ts olivenolje
Salt og pepper
2 ss fennikelfrø
2 ss friske timen plader
1 hel indrefilet av svin ( ca 500 g)

Sett en rist midt i ovnen, og plasser en tom ildfastform der, forvarm til 220 grader

Finn fram en stor bolle, bland sammen  fennikel, løk, 1 spiseskje olivenolje samt salt og pepper etter smak. Når ovnen er blitt varm, ta ut den ildfaste formen. Ha så grønnsaker i formen og sett den til bake i varmen. La det steke, men rør av og til, til grønnsakene begynner  å bli møre, ca 30 minutter.

I mellomtiden spre 2 teskjeer med olivenolje over indrefileten og krydder med salt og pepper. Gni så kjøttet inn med fennikel og timian. Ta grønnsakene ut av ovnen når de er ferdige, dytt dem over til den ene sidene av formen, og plasser kjøttet der. Sett så formen tilbake i ovnen. Steik kjøttet til det når en kjerne temperatur på 63 grader.  La kjøttet hvile i 10 minutter

Mens kjøttet hviler pisk  sammen de to siste spiseskjeene med olivenolje med en spiseskje balsamicoeddik. Del kjøttet i tykke skiver, legg på fat med fennikel og løk. Dryss over olivenolje og balsamico blandingen.

Server 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...