Fennikel ristet indrefilet av svin med søt løk
2 middels store
fennikel, delt i 6 båter
2 middel store røde
løk, det i 6 båter
3 ss og 2 ts
olivenolje
Salt og pepper
2 ss fennikelfrø
2 ss friske timen
plader
1 hel indrefilet av
svin ( ca 500 g)
Sett en rist midt i
ovnen, og plasser en tom ildfastform der, forvarm til 220 grader
Finn fram en stor
bolle, bland sammen fennikel, løk, 1
spiseskje olivenolje samt salt og pepper etter smak. Når ovnen er blitt varm,
ta ut den ildfaste formen. Ha så grønnsaker i formen og sett den til bake i
varmen. La det steke, men rør av og til, til grønnsakene begynner å bli møre, ca 30 minutter.
I mellomtiden spre 2
teskjeer med olivenolje over indrefileten og krydder med salt og pepper. Gni så
kjøttet inn med fennikel og timian. Ta grønnsakene ut av ovnen når de er
ferdige, dytt dem over til den ene sidene av formen, og plasser kjøttet der.
Sett så formen tilbake i ovnen. Steik kjøttet til det når en kjerne temperatur
på 63 grader. La kjøttet hvile i 10
minutter
Mens kjøttet hviler
pisk sammen de to siste spiseskjeene med
olivenolje med en spiseskje balsamicoeddik. Del kjøttet i tykke skiver, legg på
fat med fennikel og løk. Dryss over olivenolje og balsamico blandingen.
Server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar