Noen dager trenger man bare en rask vegetarrett, jeg tror til og med denne er vegan. Dette var en slik dag.
Lo Mein med
grønnsaker
1 ss vegetabilsk
olje
75 g shitake sopp
75 g snittet kina
kål
Salt
1 gulrot , i tynne
skiver ( bruk ostehøvel eller grønnsaksskreller)
150 g sukkererter
1 fedd hvitløk,
revet
2 ss revet ingefær
500 g nudler
35 g soyasaus
Sesamfrø
Frisk korianer til
pynt
Varm opp en teskje
med olke i en teflon panne på høy tempratur til den blir skinnende. Tilsett
sopp og kål og salt lett. Kast og vend på blandingen til den så vidt er
gjennomstekt, ca 3 minutter. Ha alt over
i en middels stor bolle. Tilsett en teskje til med olje i vokken og sett
den tilbake på høy varme, til olja ryker. Ha i gulrot, sukkererter og krydder
lett med salt. Steik , i ca 3 minutter, mens du kontinuerlig vender på grønnsakene. Over så grønnsakene til
bollen med sopp og kål.
Ha i den siste
teskjeen med olje, reduser temperaturen til middels høy. Tilsett hvitløk,
ingefær og vårløk. Steik, under stadig omrøring, i 15 sekunder. Tilsett nudlene og vend inn
krydderblandingen. Hell over soyasaus, sesamfrø og koriander, vend sammen til
alt er dekket av sausen.
Server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar