torsdag, januar 17, 2013

En bønn for bønner





Røkte, krydrede bønnekaker med limeslaw og grilla Avokado
3 kopper med revet grønn- eller hvitkål
1/4 kopp hakket frisk koriander
5 vårløk, finsnittet
1 jalapeno, uten frø, fint hakket
3 lime, delte
1 ss majonens
2 fedd hvitløk, hakket
1/2 rød paprika, grovt hakket
1 boks med kidneybønner, avrente og renset
1 boks med svaret bønner, avrente og renset
1 hel "chipotle i adobo", altså saus, pluss 1 ss sause ( til sammen 2 til 3 spiseskjeer)
1/ kopp mel
Olivenolje t
1 Avocado delt i båter

Forhåndvarmen til 250 grader. Finn fram en stor bolle. Bland sammen kål, halvparten av korianderen, halvparten av vårløken, halve jalapenoen, saft og skall fra 2 lime, majones og salt etter smak.

Finn fram foodprocessoren. Ha i resten av korianderen, vårløken, jalapeno, hvitløk og paprika. Kjør alt sammen til alt er finhakket. Tilsett saft og skall fra den siste limen, smak til med salt. Ha i bønner og chipotle og kjør maskinen til det er blitt en jevn masse. Ha i mel og kjør det inn.  Fordel bønnemassen ut i 6 like store porsjoner og form dem til kaker med en diamter på ca 10 cm.

Finn fram en langpanne, legg på et bakepapir.  Dryss litt olivenolje utover. Plasser kakene  jevnt utover og dryss over litt mer olivenolje. Stek dem i ovnen til de er gyldene, ca 25 minutter.

Sett en grillpanne på oven og steik avocadobåtene på høy varme  i 30 sekunder på hver side.

Server bønnekakene sammen med limeslaew og avocado

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...