Røkte, krydrede bønnekaker med limeslaw og grilla Avokado
3 kopper med revet
grønn- eller hvitkål
1/4 kopp hakket
frisk koriander
5 vårløk, finsnittet
1 jalapeno, uten
frø, fint hakket
3 lime, delte
1 ss majonens
2 fedd hvitløk,
hakket
1/2 rød paprika,
grovt hakket
1 boks med
kidneybønner, avrente og renset
1 boks med svaret
bønner, avrente og renset
1 hel "chipotle
i adobo", altså saus, pluss 1 ss sause ( til sammen 2 til 3 spiseskjeer)
1/ kopp mel
Olivenolje t
1 Avocado delt i
båter
Forhåndvarmen til
250 grader. Finn fram en stor bolle. Bland sammen kål, halvparten av
korianderen, halvparten av vårløken, halve jalapenoen, saft og skall fra 2
lime, majones og salt etter smak.
Finn fram
foodprocessoren. Ha i resten av korianderen, vårløken, jalapeno, hvitløk og
paprika. Kjør alt sammen til alt er finhakket. Tilsett saft og skall fra den
siste limen, smak til med salt. Ha i bønner og chipotle og kjør maskinen til
det er blitt en jevn masse. Ha i mel og kjør det inn. Fordel bønnemassen ut i 6 like store
porsjoner og form dem til kaker med en diamter på ca 10 cm.
Finn fram en
langpanne, legg på et bakepapir. Dryss
litt olivenolje utover. Plasser kakene
jevnt utover og dryss over litt mer olivenolje. Stek dem i ovnen til de
er gyldene, ca 25 minutter.
Sett en grillpanne
på oven og steik avocadobåtene på høy varme
i 30 sekunder på hver side.
Server bønnekakene
sammen med limeslaew og avocado
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar