En gang i tiden ble Uer sett på som en ufisk, fuglene må forstå hvorfor.
Uer med soya og
grønnsaker
1 uer på 1,5 kg
2 ss olivenolje
3 vårløk
1 cm fersk
ingefærrot
2 fedd hvitløk
2 røde chili
1/2 potte fersk
koriander
1 dl soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 sitron
Rens fisken, og
skrap skjellene. Lag tre snitt på hver side av fisken. Smør en ildfast form med
olje, og legg i fisken. Rens og skjær vårløk i strimler og ingefær og rød chili
i tynne strimler. Rens og snitt hvitløk i tynne skiver. Kutt koriander grovt. Bland
vårløk, ingefær, hvitløk, chili og koriander i en bolle.
Fordel halvparten av
blandingen over fisken, og hell over
soyasausen, sesamoljen og litt sitronsaft. Sett fisken i ovnen ved ca 200
grader, og stek den i 20-25 minutter, til du ser at fileten begynner å løsne
litt fra benet. Ta formen ut av ovnen, øs litt av soyasausen over fisken, og
tilsett resten av krydderblandingen. Server straks, gjerne med litt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar