lørdag, november 17, 2012

Ufisk inn i varmen



En gang i tiden ble Uer sett på som en ufisk, fuglene må forstå hvorfor.

Uer med soya og grønnsaker
1 uer på 1,5 kg
2 ss olivenolje
3 vårløk
1 cm fersk ingefærrot
2 fedd hvitløk
2 røde chili
1/2 potte fersk koriander
1 dl soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 sitron

Rens fisken, og skrap skjellene. Lag tre snitt på hver side av fisken. Smør en ildfast form med olje, og legg i fisken. Rens og skjær vårløk i strimler og ingefær og rød chili i tynne strimler. Rens og snitt hvitløk i tynne skiver. Kutt koriander grovt. Bland vårløk, ingefær, hvitløk, chili og koriander i en bolle.

Fordel halvparten av blandingen over fisken, og  hell over soyasausen, sesamoljen og litt sitronsaft. Sett fisken i ovnen ved ca 200 grader, og stek den i 20-25 minutter, til du ser at fileten begynner å løsne litt fra benet. Ta formen ut av ovnen, øs litt av soyasausen over fisken, og tilsett resten av krydderblandingen. Server straks, gjerne med litt ris.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...