Pytt i panne med
spekeskinke/choritzo
2-3 løk
1 ts salt
4 poteter i skiver
eller biter
4-8 fedd hvitløk i
skvier
1 stor gulrot i skiver eller biter
3 stenger stangselleri i skiver eller biter
1/2 dl olje
3 stenger stangselleri i skiver eller biter
1/2 dl olje
Paprikapulver
Finhakkede urter
3 egg, lett piskede
50 g pancetta i små terninger
Spekeskinke eller
choritzo
Ha løkskiver og litt
salt i en bolle eller en panne og la dem ligge et par minutter. Sett panna over
middels høy varme. Panna bør være så vid som mulig. Ha i olje, pancetta, poteter, gulrot, stangslleri og
hvitløk i tillegg til løken. Stek i ca 15 minutter. Snu fra tid til annen, pass
på at det ikke brenner seg. Ha over urter, hvis du bruker det, krydder med salt.
Sjekk at poteter og løk er passe stekt. De bør være gjennomstekt, men potetene
bør ikke falle for mye fra hverandre. Like før du skal servere rører du inne
eggeblandingen. Skru av varmen og la det stå i et par minutter, så eggene får
satt seg litt - men ikke nok til at det blir fast eller gummiaktig. Server med
små biter spekeskinke/choritzo over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar