tirsdag, november 20, 2012

Sikringskost fra byssa




Pytt i panne med spekeskinke/choritzo

2-3 løk
1 ts salt
4 poteter i skiver eller biter
4-8 fedd hvitløk i skvier
1 stor gulrot i skiver eller biter
3 stenger stangselleri i skiver eller biter
1/2 dl olje
Paprikapulver
Finhakkede urter
3 egg, lett piskede
50 g pancetta i små terninger
Spekeskinke eller choritzo

Ha løkskiver og litt salt i en bolle eller en panne og la dem ligge et par minutter. Sett panna over middels høy varme. Panna bør være så vid som mulig. Ha i olje, pancetta, poteter, gulrot, stangslleri og hvitløk i tillegg til løken. Stek i ca 15 minutter. Snu fra tid til annen, pass på at det ikke brenner seg. Ha over urter, hvis du bruker det, krydder med salt. Sjekk at poteter og løk er passe stekt. De bør være gjennomstekt, men potetene bør ikke falle for mye fra hverandre. Like før du skal servere  rører du inne eggeblandingen. Skru av varmen og la det stå i et par minutter, så eggene får satt seg litt - men ikke nok til at det blir fast eller gummiaktig. Server med små biter spekeskinke/choritzo over.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...