Det er et eller annet som oppleves helt galt med å legge ting under grillen, enn oppå. Man bør likevel ikke la slike ideer stå iveien for å nettopp ta i bruk grill elementet til komfyren. Forsøket på å lage en video av hverken akkar eller salat i dag gikk litt skeis, det viser seg at det er en god ide å trykke på record når du har en plan om ta opp. Man lærer noe nytt hver dag.
Grillet fylt akkar
4 akkar, renset
1 ss hakket bladpersille, pluss noen kvaster til pynt
1/2 fedd hvitløk, hakket
50 g brødrasp
olivenolje, til drypping og pensling
Salt og pepper
Sitronbåter til pynt
Forvarm grillen til den er glovvarm. Hakk laksen, og bland dem med persille og hvitløk o en bolle. Tilsett brødrasp, drypp lit olivenolje over og krydder med salt og pepper. Fyll akkarkroppen med blandinge, og lukk dem ved hjelp av coctailpinner.
Pensl utsiden av akkaren med olivenolje tilsatt salt og pepper. Legg dem på en rist under grillen, og grill dem til til de er gyllenbrune og møre. Snu dem ofte under grillingen. Server de grillede, fylte akkarene rykende varme, pynt med sitronbåter og persillekvaster
Radicchio mimosa
4 små radicchioer, i strimler
3/4 dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik
4 harkokte eggeplommer
salt og hvit pepper
Ha salatstrimlene i en saltbolle. Visp sammen olivenolje og eddik i en bolle og krydre med salt og pepper. Hell dressingen over salten og vend sammen. Ha de hardkokte eggeplommene i en sikt og gni den med baksiden av en skje. Vend sammen og server med en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar