Noen ganger må man bare bli imponert over de ørsmå variasjonene italienere klarer å komme opp når det kommer til pastasauser. Viss du velger å lage en pasta med friske tomater og basilikum så er det selvfølgelig en "Spaghetti al pomodoro crudo", men skulle du velge å gjøre som meg i dag å lage en saus med hermetiske tomater og rosmarin er det selvfølgelig snakk om en "Spaghetti al rosmarino". For det utrente øye ville man fort falle i fellen for å si at det er snakk om tomatsaus. Det er en feil jeg anbefaler å gjøre i Norge, i enerom, milevis unna eventuelle italienere. Uansett, godt var det.
2 ss olivenolje
2 ss frisk finhakkede rosmarinblader
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, uten frø, finhakket
1 ss hvetemel
1 boks hakkede tomater
1 ss melk
350 g spaggeti
40 g ferskrevet parmesan
Varm oljen i en kjele og tilsett rosmarin, hvitløk og chili. La det frese på svak varme i 2 minutter. Dryss melet over og rør sammen. Tilsett tomatene med kraft, rør godt,kok opp, demp varmen og legg på lokk. La sausen stå og småputre i 30 minutter. Rør om av og til. Rør inn melk og smak til med salt og pepper. Ha spagettien o rikelig med kokende vannn og la den koke til den er al dente. Sil av og ha spagettien over en varm serveringsbolle. Dryss parmesanen over og fordel sausen over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar