onsdag, april 25, 2012

På en grå og trist aprildag


Kanskje ikke verdens peneste suppe, Minestrone med savoykål og is, men på en regntung grå aprildag er det viktig ikke lå utsende stå mellom en selv og en god middag.


Minestrone med savoykål og ris
1,1 l vann
4 ss olivenolje
2 purrer, renset, skylt og i skiver
1 tykk skiver prosciutto, eller annen spekeskinke, hakket
1 kvist rosmarin, eller 1 ts støtt og tørket rosmarin
2 tomater, flådde, uten kjerner, grovhakket
600 g savoykål i strimler
100 g langkornet ris
1 ss ferskrevet parmesan
Salt og pepper

Ha 1 ss olje, 1 dl vann, purre, prosciutto og rosmarin og kok opp. Demp varmen og la det trekke på svak varme i 10 minutter, eller til purren er myk.
Tilsett tomater, krydre med litt salt og pepper og la suppa trekke i 10 minutter til.
 Fisk så opp rosmarinkvisten og kast den. Tilsett savoykålen og 1 liter vann. kok opp, demp varmen og la suppen trekke i 15 minutter.
Tilsett risen, rør om og la det trekke i 18 minutter eller til risen er mør. Rør inn 1 ss olje og parmesan og server med en gang. 

1 kommentar:

Eva sa...

Mmmm! Nå ble jeg sulten - på en grå aprildag! :)

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...