Kalvesnitsel er en av disse tingene som jeg alltid har tenkt jeg skulle lage, men av en eller annen grunn innbilt meg selv ville ta for lang tid. Så feil kan man altså ta, i tillegg er det jo ikke noe galt med mat som krever at man får ut litt aggresjon i samme slengen.
Kalvesnitsel i kraft
4 skiver kalvekjøtt på ca 150 g pr stykke
2 egg
80 g brødrasp
hvetemel, til å vende i
40 g klarnet smør
2 dl varm kjøttkraft
1 ss hvitvinseddik
salt
Bank forsiktig ut kjøttskivene med en kjøtthammer. Visp eggene med en klype salt i en dyp talerken. Ha brødraspen på en annen tallerken. Ven kjøttskivene i hvetemel, dypp dem i vispet egg, så i brødrasp og ris av det overflødige. Varm klaret smør i en stekepanne, legg i kotelettene og stek dem lysebrune på hver side på lav middels varme. Hell i den varme kjøttkraften, legg på lokk og kok ut pannen på lav varme til all kraften har fordampet. Skru opp varmen, drypp i eddiken og kok videre til den har fordampet. Legg snitslene over på et varmt serveringsfat
mens snitslene koker gjør man klar
Pikant brokkoli med yoghurt
1 kg broccoletto eller vanlig brokkoli, i små buketter
1 ss hakket persille
1 fedd hvitløk, finhakket
1 frisk chili, uten frø, finhakket
1 dl youhurt naturell
en klype sennepspulver eller litt sterk sennep
salt
Forvell brokkolien i lettsaltet vann til er er såvidt mør, i 8 - 10 minutter. Sil godt av og ha den i en saltbolle. Lag dressingen mens brokkolien koker: Bland persille, hvitløk, chili og yoghurt i en bolle og smak til med sennep og salt. Hell dressingen over brokkolien. Serveres varmt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar