fredag, april 20, 2012

I seng med Savoy


En ting er sikkert svinekjøtt er ikke vanskelig å få tak i, men selv om det er lett tilgjengelig så skader det ikke å ta en tur til den lokale slakteren for dette også. Som det meste annet så er kvaliteten ofte bedre hos en spesialist. Svinekoteletter er kanskje ikke de mest spennende stykkene av svin, men som med mye annet så blir det bedre av kontakt med generøse mengder rødvin i panna. Med denne middagen viste det seg at det jeg trodde var det enkleste å finne var det vanskeligste. Grønnkål viste seg å meget vanskelig å  finne i løsvekt, høydepunktet var tilbudet om å kjøpe en sekk ( ca 10 kg). Da gav jeg opp, og bestemte meg for å bruke Savoykål i stedt.

Svinekoteletter med grønnkål
400 g cavolo nero eller vanelig grønnkål, i strimler. Grønnkål viste seg å være ganske vanskelig å skaffe, så savoy kål fungerer også greit.
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
4 svinekoteletter
13/4 dl rødvin
1 ss hakket persille
salt og pepper

Kok grønnkålen i lettsaltet vann i ca 30 minutter, og hell av vannet. Varm i mellomtiden opp oljen i en stekepanne, ha i hvitløkebn og stek til den er jevnt brun før du kaster den. Legg kotelettene i panna, brun dem raskt på begge sider, hell vinen over og krydr med salt og pepper. la det koke over lav varme til vinen har fordampet. Ta kjøttet ut av pannen og hold det varmt. Ha i kålen og persillen og stek på lav varme i 10 minutter. Legg kotelettene tilbake i pannen og varm opp et par minutter før servering.

Mens kjøttet varmes opp gjør man ferdig

Gulrøtter med rosmarin
750 g gulrøtter, i tynne staver
3 dl grønnsakskraft
olivenolje
1 ts finhakket rosmarin
salt og pepper

Ha gulrøtter i en kasserolle. Gi det et oppkok, og la gulrøttene småkoke under lokk i 5 - 10 minutter, til de nesten er møre. Ta dem opp og la kraften koke til den tykner. Legg gulrøttene tilbake, drypp olivenolje over og tilsett rosmarin. La det koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper og ha over i en serveringsbolle. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...