tirsdag, april 24, 2012

A for Asparges

Asparges sesongen er her, eller det fortsatt en liten stund til den norske aspargesen er her men man kan ikke la slike små detaljer stå i veien i disse dagers globaliserte verden. Jeg må uansett trøste meg selv litt, Guri er i Berlin og der har virkelig asparges sesongen kommet.


Risotto med asparges
500 g asparges
1 liter med grønnsakskraft
3 ss smør
3 ss olivenolje
1/2 løk
350 g risottoris
salt og pepper
ferskrevet parmesan, til servering

Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele. Ha i aspargesen og la dem trekke til de er nesten mør, 4-5  minutter, avhengig av tykkelsen. Sil av aspargesen. Skjær av toppene og legg dem til sides til pynt. Hakk aspargesstilkene. Kok opp kraften i en kjele.

Varm smøret og oljen i en annen kjele og tilsett løken. La den frese på svak varme i ca 5 minutter. Tilsett risen og la det frese under omrøring til den er blank. Tilsett de hakkede aspargesstilkene og la dem surre med i 1 minutt. Tilsett en øse varm kraft, og la den koke under omrøring til kraften er absorbert. Fortsett å tilsette kraft en øse om gangen., og la den koke under omrøring til all vesken er absorbert før du tilsetter med kraft. Fortsett til risen er mør, 18-20 minutter. Tilsett om nødvendig litt mer mer kraft viss risottoen er for fast. Legg over lokk, trekk til side og la risottoen hvile i 2 minutter.

Varm samtidig 1 ss smør i en liten stekepanne og la aspargestoppene surr i smøret et par minutter. Når risen er mør , vender du inn aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server parmesan til. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...