torsdag, april 19, 2012

Det var det med navnet da


I serien utrolig enkle, men gode pastaretter har turen kommet til Spagetti Amatriciana. Kombinasjonen av ferske tomater, god pancetta eller bacon sammen frisk chili og pepper gir i samspill så mye mer enn sin enkelte smaker. Det er ikke annet å si enn at det smaker ypperlig. Det eneste som taler i mot retten er muligheten til å rote til navnet.

Spagetti Amatriciana

Olivenolje til kjelen
100 g pancetta eller bacon, i små terninger
1 løk , i tynne skiver
500 g tomater, flådd, uten kjerner, grovhakkede
1 rød chili, uten frø, finahakket
350 g spaggeti
salt og pepper

Pensl en kjele med olje. Ha i pancettan. Stek til den slipper fettet. Tilsett løken og stek under omrøring i 10 minutter, til den har fått farge. Tilsett tomater og chili, legg på lokk og la sausen surre på svak varme i 40 minutter. Rør om av og til, tilsett litt varmt vann viss den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Mot slutten av koketiden koke du spagettien i rikelig med kokende lettsaltet vann til den er al dente. Sil av, og ha over i pååvarmet serveringsfat. Tilsett sausen. Vend sammen

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...