Dette er egentlig ikke en oppskrift på en suppe, alt kan byttes ut og erstattes. Bruk de grønnsakene du har til rådighet i forhold til sesong.
Sesongens minestrone
20 g tørket sopp
200 g hagebønner
2 poteter, i biter
200 g aspargesbønner, i biter
200 g squash, i biter
5 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, hakket
3 tomater, flådd, uten kjerner, grovhakket
1 ts tomatpure
salt og pepper
Legg den tørkede soppen i en bolle og hell over varmt vann til dekker. Bløtlegg soppen i 20 minutter, ta den opp og hakk den. Bruk bløtevannet i suppen. Kok hagebønnene i lettsaltet vann i 10 minutter i en stor kjele. Tilsett poteter, aspargesbønner, squash og sopp. Rør inn 3 ss olje og la suppen trekke ved kokepunktet i 15 minutter. Tilsett pasta, rør om og la det trekke i 15 minutter til.
Varm samtidig resten av oljen i en stekepanne. Tilsett hvitløken og la det steke under omrøring i et par minutter. Tilsett tomater og tomatpure og la det surre på svak varme i 10 til 15 minutter. Rør om av og til. Ha tomatblandingen i suppen og smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm. Alle grønnsaker kan byttes ut med noen annen , basert på hva som er sesongens råvarer, derav navnet.
Ps. Eventuelle sinsyke skrivefeil i overskriften lar jeg googletranslate ta æren for
Sesongens minestrone
20 g tørket sopp
200 g hagebønner
2 poteter, i biter
200 g aspargesbønner, i biter
200 g squash, i biter
5 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, hakket
3 tomater, flådd, uten kjerner, grovhakket
1 ts tomatpure
salt og pepper
Legg den tørkede soppen i en bolle og hell over varmt vann til dekker. Bløtlegg soppen i 20 minutter, ta den opp og hakk den. Bruk bløtevannet i suppen. Kok hagebønnene i lettsaltet vann i 10 minutter i en stor kjele. Tilsett poteter, aspargesbønner, squash og sopp. Rør inn 3 ss olje og la suppen trekke ved kokepunktet i 15 minutter. Tilsett pasta, rør om og la det trekke i 15 minutter til.
Varm samtidig resten av oljen i en stekepanne. Tilsett hvitløken og la det steke under omrøring i et par minutter. Tilsett tomater og tomatpure og la det surre på svak varme i 10 til 15 minutter. Rør om av og til. Ha tomatblandingen i suppen og smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm. Alle grønnsaker kan byttes ut med noen annen , basert på hva som er sesongens råvarer, derav navnet.
Ps. Eventuelle sinsyke skrivefeil i overskriften lar jeg googletranslate ta æren for
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar