mandag, april 30, 2012

Britisk utfordring

Mynte, det er noe veldig engelsk over ideen med å blande mynte med kjøtt i alle fall viss man har et forholdt til Asterix. Det er derfor på tide å legge franske ideer til side til fordel for britiske , for å teste ut lammekjøtt marinert med mynte.

Lammekoteletter med mynte
Saft av 1 sitron, silt
Rikelig med olivenolje, til pensling
1 ss hakket mynte
8 lammekoteletter, skjær snitt i kjøttkanten
2 ss smør
salt og pepper

Bland sammen sitronsaften, 3 ss av oljen og mynten, legg i lammekotelettene og vend dem i marinaden. La dem marinere i 1-2 timer mens du sur dem av og til. Varm opp smøret og resten av oljen i en stekepanne. Hell marinaden av lammekotelettene og stek på høy varme i 2 min på hver side. Krydre med salt og pepper.

mens kjøttet steker gjør du ferdig
Sitronglaserte gulrøtter
800 g gulrøtter, i skrå skiver
3 ss smør
2 små løk, finhakket
saft og revet skall av 1/2 sitron
1-2 ss sesamfrø
1 ss hakket bladpersille
olivenolje, til drypping
salt og pepper

Smelt smøret i en kjele og tilsett løken. La den frese på svak varme i ca 5 minutter, til den er myk. Tilsett sitronsaften og -skallet, og la det surre i et par minutter. Ha gulrøttene i kjelen. Krydre med litt salt og pepper. Legg på lokk og la det surre på middelsvarme i 10 minutter, til gulrøttene er al dente. Ha i mellomtiden sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem til de er gylne. Legg gulrøttene over i en serveringsbolle og dryss sesamfrøene over. Drypp olivenoljen over og pynt med persille.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...