lørdag, januar 07, 2012

4 år på kjøkkenet


I dag har jeg  kokt middag sammen med en 4-åring, det er ganske morsomt. Det viser seg også at det går ganske greit. Fordelen med et kjøkken er at det inneholder så mye "ulovlig" og spennende at det klarer å holde på fokuset over tid. Varme gryter, skarpe kniver, stavmiksere osv osv, hva mer kan en liten gutt drømme om . Dette burde altså være oppskriften på katastrofe, men gang etter gang så har det vist seg at det går bra.

Viss det ikke har vært tydelig før, så blir det veldig tydelig med en 4-åring, ansvar gjør at man vokser med oppgaven. Hakking av hvitløk, koking av saus, blanding av kjøttdeig, avhelling av varmt vann og blanding av pasta og saus. Sjeldent har jeg sett så mye fokus. Resultatet ble upåklagelig
Pasta med kjøttboller
(Nok saus til 6 personer)
Til kjøttboller
500 g  kjøttdeig ( her kan en blanding av 250g svinekjøtt og 250g kjøttdeig også gjøre seg)
1 egg
2 ss nyrevet parmesan
1 fedd hvitløk, presset
1 ts tøket rosmarin
3 ss brødsmuler
1 ts salt

Ha alt i en bolle og bland det godt med hendene før du former blandingen til små boller. Legg kjøttbollene på fat dekket med folie. Sett dem i kjøleskapet.

Til tomatsausen
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts tørket rosmarin
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
1 klype sukker
2 dl vann
1 dl helmelk
Salt og pepper

Ha løk, hvtløk og rosmarin i en foodprosesor og miks. Varm smør og olje i en dyp, vid  kjele og ha i løkblandingen. Stek blandingen over middels varme i ca 10 minutter. Det skal bli mykt, pass på at det ikke setter seg fast i bunnen. Tilsett tomatene , og vannet, sammen med en klype sukker samt litt salt og pepper. La det koke i 10 minutter.  Tomatsausen kan virke litt tynn, men den vil tykne underveis. Rør inn melken, og legg så kjøttbollene, en om gangen. Ikke rør i kjelen før kjøttbollene har forandret farge fra rosa til brunt for å forhindre at de går i stykker. La alt koke delvis tildekket i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper mot slutten.

Når det er ca 10 minutter igjen av koketiden på sausen setter du spagetti ( eller tagliatelle) til koking. Når pastaen er "al dente" heller du av vannet, og blander pastaen sammen med sausen. Ha alt over i en pen bolle eller fat og riv over litt fersk parmesan. Server.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...