Suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe FISKESUPPE! Hva annet enn fiskesuppe fra "middelhavet" kan man spise på en dag da det snør ut av kalde helvete?
1/2 ts safrantråder
3 ts olje
2 store løk, finsnittet
1 purre, bre det hvite, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 laubærblad
1/2 ts tørket merian
1 ts appelsinskal, revet
2 ss tørr hvitvin
1 rød paprika, skåret i småbiter
500 g modne tomater, hakket
11/2sl passerte tomater
5 dl hummerkraft ( eventuelt skaldyr/reke- eller fiskekraft)
2 ss tomatpure
2 ts fint brunt sukker
500 g skinnfrie fiskefilet
3 ss frisk persille, hakket
Legg safrantrådene i bløt i en liten bolle med 2ss kokende vann.
Varm opp oljen i en stor tykkbunnet kjele over svak varme. Ha i løk, purre, hvitløk, laubærblad og merian. Legg på lokk og kok i 10 minutter til løken er mør, rist på kjelen av og til. Ha i appelsinskal, hvitvin, paprika og tomater, legg på likk og kok i 10 minutter.
Ha hakkede tomater, hummerkraft, tomatpure, sukker og safran ( med væske) i kjelen. Rør godt og kok opp, skru deretter ned varmen og la det trekke uten lokk i 15 minutter.
Ha i fisken, legg på lokk og kok i 8 minutter, eller til fisken er mør. Ha i halvparten av persillen og smak til med salt og pepper. Kast laubærbladet. Strø på resten av persillen rett før servering. Serveres med ferskt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar