søndag, januar 22, 2012

En kur mot januar, og snø

Suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe,suppe, suppe, suppe FISKESUPPE! Hva annet enn fiskesuppe fra "middelhavet" kan man spise på en dag da det snør ut av kalde helvete?

Fiskesuppe fra Middelhavet
1/2 ts safrantråder
3 ts olje
2 store løk, finsnittet
1 purre, bre det hvite, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 laubærblad
1/2 ts tørket merian
1 ts appelsinskal, revet
2 ss tørr hvitvin
1 rød paprika, skåret i småbiter
500 g modne tomater, hakket
11/2sl passerte tomater
5 dl hummerkraft ( eventuelt skaldyr/reke- eller fiskekraft)
2 ss tomatpure
2 ts fint brunt sukker
500 g skinnfrie fiskefilet
3 ss frisk persille, hakket

Legg safrantrådene i bløt i en liten bolle med 2ss kokende vann.

Varm opp oljen i en stor tykkbunnet kjele over svak varme. Ha i løk, purre, hvitløk, laubærblad og merian. Legg på lokk og kok i 10 minutter til løken er mør, rist på kjelen av og til. Ha i appelsinskal, hvitvin, paprika og tomater, legg på likk og kok i 10 minutter.

Ha hakkede tomater, hummerkraft, tomatpure, sukker og safran ( med væske) i kjelen. Rør godt og kok opp, skru deretter ned varmen og la det trekke uten lokk i 15 minutter.

Ha i fisken, legg på lokk og kok i 8 minutter, eller til fisken er mør. Ha i halvparten av persillen og smak til med salt og pepper. Kast laubærbladet. Strø på resten av persillen rett før servering. Serveres med ferskt brød. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...