Toscana-pølser
1,8 kg svinekjøtt
200 g svinespekk
40 g nitritsalt
Skjær kjøtt og spekk i biter, ca på størrelse med fyrstikkesker. Bland kjøtt, spekk og salt godt sammen. Sett i kjøleskapet over natta.
200 g soltørkede tomater, hakket
1 ss god olivenolje
2 ts grovmalt svart pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
150 g store grønne oliven, hakket
1 bunt basilikum, hakket
1 ss fersk eller tørket rosmarin
12 cl god eplesaft, eller tørr hvitvin
5 meter svinetarm
Ta kjøttet ut av kjøleskapet, bland inn olivenolje, pepper, oregano, olivenolje. La blandingen stå i fryseren et par timer. Ta ut kjøttet, kvern, bland sammen tomat, oliven, basilikum og eplesaft, tilsett denne blandingen det kvernede kjøttet. Bland god, og sett kjøttet tilbake i fryseren. La kjøttet stå et par timer igjen.
Legg tarmene til bløt i kaldt vann i minst 5 minutter.
Gjør klar kvern med tut, tre tarmen på og begynn å lage pølser. Form pølser i ønsket størrelse ved å snurre pølsene annen hver gang fra deg og mot deg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar