Tomater er gode greier, men de kan også være utrolig
kjedelige, tamme og triste. Å riste tomatene i ovnen før du lager suppe kan løfte tamme og
kjedelige tomater og gi deg en skikkelig tomatsuppe.
Ristet tomatsuppe
1.4 Kg gode tomater
1 medium stor løk
5 fedd hvitløk, med skall
olivenolje
Salt
Pepper
Timian
Organo
7,5 dl kylling- eller grønnsakbuljong
Krutonger
4 skiver Brød
3 ss olivenolje
Salt og pepper
Timian
Oregano
2 fedd hvitløk, med skall
Sett
ovenen til maks varme, ca 300-350 grader. Mens du venter på at ovnen skal bli
varm deler du opp tomatene og løken i like store biter, disse kan være store og
grove. Ha tomat, olivenolje, salt, pepper og annet krydder i en bolle og bland
godt sammen. Hell tomatene over en passe stor form, de skal ligge i et lag.
Dander løk og hvitløk blant tomaten. Sett formen i ovnen og la den stå i 30 til
40 minutter. Rør i blandingen ca hvert 15 minutt.
Mens
tomatblandingen står i ovnen koker du en kylling- eller grønnsaksbuljong. Du
kan også bruke buljongterninger.
Mens
buljongen koker, og tomatene godgjør seg i ovnen, klargjør du krutongene. Del
opp fire brødskiver av ønsket kvalitet i
passe biter. Ha dem i en bolle, knus hvitløksfeddene og ha dem i bollen. Hell i
oljen, bland godt, krydder forsiktig. Finn fram en passe stor ildfastform, ha i
et lag med matpapir, legg krutongene i et lag. Ha dem i ovenen når det er ca
fem minutter igjen av steketiden til tomatene. Når du er ferdig med å gjøre
klar suppa bør krutongene være klare.
Når tomatene er ferdig tar du dem ut av ovnen. Pill ut hvitløken og
press ut innholdet tilbake i tomatblandingen. Ha blandingen i en kjøkkenmaskin
( eller bruk en stavmikser) og kjør sakte til pure. Tilsett buljont til du får
ønsket konsistens. Smak til med salt og
pepper, ha på krutongene og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar