torsdag, november 03, 2011

Tamme tomater sin redning?Tomater er gode greier, men de kan også være utrolig kjedelige, tamme og triste. Å riste tomatene i ovnen før du lager suppe kan løfte tamme og kjedelige tomater og gi deg en skikkelig tomatsuppe.

Ristet tomatsuppe

1.4 Kg gode tomater
1 medium stor løk
5 fedd hvitløk, med skall
olivenolje
Salt
Pepper
Timian
Organo
7,5 dl kylling- eller grønnsakbuljong

Krutonger
4 skiver Brød
3 ss olivenolje
Salt og pepper
Timian
Oregano
2 fedd hvitløk, med skall


Sett ovenen til maks varme, ca 300-350 grader. Mens du venter på at ovnen skal bli varm deler du opp tomatene og løken i like store biter, disse kan være store og grove. Ha tomat, olivenolje, salt, pepper og annet krydder i en bolle og bland godt sammen. Hell tomatene over en passe stor form, de skal ligge i et lag. Dander løk og hvitløk blant tomaten. Sett formen i ovnen og la den stå i 30 til 40 minutter. Rør i blandingen ca hvert 15 minutt.

Mens tomatblandingen står i ovnen koker du en kylling- eller grønnsaksbuljong. Du kan også bruke buljongterninger.

Mens buljongen koker, og tomatene godgjør seg i ovnen, klargjør du krutongene. Del opp fire  brødskiver av ønsket kvalitet i passe biter. Ha dem i en bolle, knus hvitløksfeddene og ha dem i bollen. Hell i oljen, bland godt, krydder forsiktig. Finn fram en passe stor ildfastform, ha i et lag med matpapir, legg krutongene i et lag. Ha dem i ovenen når det er ca fem minutter igjen av steketiden til tomatene. Når du er ferdig med å gjøre klar suppa bør krutongene være klare.

Når tomatene er ferdig tar du dem ut av ovnen. Pill ut hvitløken og press ut innholdet tilbake i tomatblandingen. Ha blandingen i en kjøkkenmaskin ( eller bruk en stavmikser) og kjør sakte til pure. Tilsett buljont til du får ønsket konsistens.  Smak til med salt og pepper, ha på krutongene og server.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...