mandag, oktober 17, 2011

Under kniven

For å bli bedre kjent med det å lage video blir det ikke en oppskrift på noe annet enn å partere en kylling i dag.
Samt en rask kikk på hvordan man deler opp kyllinglår

Kyllingkraft
2 kg kyllingbein, gjerne skrog
4 l vann
2 stk gulrot
2 stk løk
1 stk purre
0,5 stk sellerirot
3 stk laurbærblad
1 neve timian
2 stilker bladpersille

Skyll kyllingbein i kaldt vann og legg de i en stor kasserolle. Hell på vannet og kok opp over høy varme. Skum av urenhetene som kommer opp. Skru ned til lav varme så det syder.
Skjær grønnsakene i grove biter. Tillsett grønnsaker og urtene og syd i 2 timer uten lokk.

Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle eller ny kasserolle. Avkjøl bollen/kasserollen, og sett den dekket til i kjøleskapet over natta. Neste dag er det lett å fjerne alt fettet som nå har lagt seg på toppen.Kraften holder minst 4 dager i kjøleskap og 3-6 måneder fryst.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...