For å bli bedre kjent med det å lage video blir det ikke en oppskrift på noe annet enn å partere en kylling i dag.
Samt en rask kikk på hvordan man deler opp kyllinglår
Kyllingkraft
2 kg kyllingbein, gjerne skrog
4 l vann
2 stk gulrot
2 stk løk
1 stk purre
0,5 stk sellerirot
3 stk laurbærblad
1 neve timian
2 stilker bladpersille
2 kg kyllingbein, gjerne skrog
4 l vann
2 stk gulrot
2 stk løk
1 stk purre
0,5 stk sellerirot
3 stk laurbærblad
1 neve timian
2 stilker bladpersille
Skyll kyllingbein i kaldt vann og legg de i en stor
kasserolle. Hell på vannet og kok opp over høy varme. Skum av urenhetene som
kommer opp. Skru ned til lav varme så det syder.
Skjær grønnsakene i grove biter. Tillsett grønnsaker
og urtene og syd i 2 timer uten lokk.
Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle eller ny
kasserolle. Avkjøl bollen/kasserollen, og sett den dekket til i kjøleskapet
over natta. Neste dag er det lett å fjerne alt fettet som nå har lagt seg på
toppen.Kraften holder minst 4 dager i kjøleskap og 3-6 måneder fryst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar