torsdag, oktober 06, 2011

Brie på avveier

Blomkålsuppe er en av de suppene jeg husker fra jeg var liten.enkelt og godt, ikke alt for krevende på unge smaksløker. Dette er ikke den samme oppskiften, og jeg er ikke sikker på hvor lett jeg hadde vært å overbevise om at brie hørte hjemme i suppa. Uansett den ble ikke så værst den versjonen heller.   


Blomkålsuppe med brie og bacon 
250 g bacon, fint snittet 
1 løk, fint hakket 
2 fedd hvitløk, fint hakket 
1 blomkålhode 
1 godt stykke med brie 
8 dl kyllingkraft 
2 dl fløte 
1 glass med Ramsløk fra Nøringen


 Fres bacon i en gryte til den begynner å svette. Tilsett hvitløk, og løk, og la det hele surre i syv til åtte minutter. Tilsett blomkålbukettene sammen med kyllingkraft og brie. La det hele koke i 20 minutter. Når Blommkålen er blitt mør kjører du suppa i en kjøkkenmaskin. Hell suppa til bake i gryta, visp inn glømte mens suppa varmes opp. Server i oppvatmede suppetalerkner, pynt med ramsløk fra Nøringen.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...