onsdag, september 14, 2011

Tre bønner, en middag



Når man har sin egen parsellhage blir man fra tid til annen noe påvirket av hva høsten bringer, en ting som vokser godt i hagen vår er bønner. De vokser nesten fortere enn squashen, men det er mye mer av dem, så får å ta unna:


Salat med tre slags bønner og prosciutto
12 skiver prosciutto
350 g aspargesbønner
350 g voksbønner
350 g hermetiske hvite bønner
4 ss extra vegine olivenolje
4 ss hvitvinseddik
5 dl bladpersille, grovhakket
4 ss pinjekjerner, ristet
Salt og pepper

Kok opp en stor kjele med vann. Grill eller sprøstek proscitto, og la den renne av på kjøkkenpapir. Forvell asparges- og voksbønner i et par minutter i det kokende vannet, til aspargesbønnene begynner å blismaragdgrønne. Hell av kokevannet, og skyll de forvellede bønnene raskt under rennende kaldt vann.

Ha bønnene tilbake i kjelen sammen med de hvitebønnene, og tilsett olivenoljen,  eddik og persille. Del proscitto i små biter, og dryss bitene over bønnene sammen med pinjekjerner. Bland alt og smak til med salt og pepper. Legg salaten på fat. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...