Når man har sin egen parsellhage blir man fra tid til annen noe påvirket av hva høsten bringer, en ting som vokser godt i hagen vår er bønner. De vokser nesten fortere enn squashen, men det er mye mer av dem, så får å ta unna:
Salat med tre slags bønner og prosciutto
12 skiver prosciutto
350 g aspargesbønner
350 g voksbønner
350 g hermetiske hvite
bønner
4 ss extra vegine
olivenolje
4 ss hvitvinseddik
5 dl bladpersille, grovhakket
5 dl bladpersille, grovhakket
4 ss pinjekjerner,
ristet
Salt og pepper
Kok opp en stor
kjele med vann. Grill eller sprøstek proscitto, og la den renne av på
kjøkkenpapir. Forvell asparges- og voksbønner i et par minutter i det kokende
vannet, til aspargesbønnene begynner å blismaragdgrønne. Hell av kokevannet, og
skyll de forvellede bønnene raskt under rennende kaldt vann.
Ha bønnene tilbake i
kjelen sammen med de hvitebønnene, og tilsett olivenoljen, eddik og persille. Del proscitto i små biter,
og dryss bitene over bønnene sammen med pinjekjerner. Bland alt og smak til med
salt og pepper. Legg salaten på fat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar