En gang i blant får
man lyst på kantarel, men man er ute av stand til å komme seg til skogs. På slike
dager er det utrolig befriende å ha lokale grønnsakshandlere med søndagsåpent
som fører kantareller.
Kremet
kantarellsuppe med sider
2 sjalottløk,
finhakket
25 g smør
400 g kantarell
11/2 dl hvitvin
3/4 l
kyllingbuljong, eller god grønnsaksbuljong
1/4 l kremfløte
Salt og pepper
(1 dl eplesider)
Surr løken i smør til den er gjennomsiktig.
Tilsett soppen i tynne skiver og sted den godt. Hell i hvitvinen og la det koke
godt inn. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i ca 10 minutter.
Smak til med salt og
pepper.
Øs opp suppa i dype
skåler, og rør tilsett sider like før servering viss du ønsker det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar