søndag, september 25, 2011

Latskapen lenge leve


En gang i blant får man lyst på kantarel, men man er ute av stand til å komme seg til skogs. På slike dager er det utrolig befriende å ha lokale grønnsakshandlere med søndagsåpent som fører kantareller. 

Kremet kantarellsuppe med sider
2 sjalottløk, finhakket
25 g smør
400 g kantarell
11/2 dl hvitvin
3/4 l kyllingbuljong, eller god grønnsaksbuljong
1/4 l kremfløte
Salt og pepper
(1 dl eplesider)

 Surr løken i smør til den er gjennomsiktig. Tilsett soppen i tynne skiver og sted den godt. Hell i hvitvinen og la det koke godt inn. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i ca 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Øs opp suppa i dype skåler, og rør tilsett sider like før servering viss du ønsker det. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...