Hvem har sagt at pølse i brød med tomatsaus må være simple greier, Innvister, eller lag dine egne, pølser, kjøp gode cherrytometer og brød og du er ca en time unna et glimmrende måltid.
Ovnstekte pølser med søte cherrytomater
2 kg modne cherrytomater, helst i forskjellige farger
2 kvister av hver av frisk timian, rosmarin og laubær
1 ss tørket oregano
3 fedd hvitløk, skrelt og hakket
12 grove rå svinepølser etter egen smak
Oliven olje
Balsamico eddik
Forvarm ovent på 190 grader. Finn fram en dyp form, stor nok til at tomatene kan ligge i et lag. Ha i tomater sammen med urter, oregano, og hvitløk. Drypp rikelig med olje og balsamico over. Strø på salt og pepper. . Bland det hele godt sammen, legg pølsene på toppen. Sett formen i ovnen i 30 minutter. Etter 30 minutter tar du ut formen, gir den et par støtt så alt får vendt seg. Vend pølsene slik at de stekt på begge sider. Sett alt inn i ovnen igjen, og la den stå i 15 til 30 minutter. Pølsene skal nå være gjennomstekt, og du har også fått en fantastisk tomatsaus. Viss du synes sausen kunne vært tykkere tar du ut pølsene og setter du bare forma ( så fremt den er av stål) på komfyren og lar det hele koke inn til passende tykkelse. Legg pølsene tilbake, og server sammen med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar