Det er ikke bare under treet, eller i bursdager, man finner innpakkede gaver. Fra tid til annen kan de også dukke opp i komfyren.
Salviekylling i papir med risoni
8 store salvieblader
1 purre, skåret i
tynne ( 7 -8 cm) lange strimler
4 kyllingfileter
Salt og pepper
2 ss smør
400 g risoni
Revet skall ( bare
det gule) av 1 sitron
Ca 21/2dl grovhakket
bladpersille
Legg fire ark
bakepapir (20X20 cm) på kjøkkenbenken, og legg et salviebla og litt purre midt
på hvert ark. Legg en kyllingfilet oppå, og ha litt salt og pepper og en klatt
smør på. Legg mer purre og et salvieblad på toppen, og brett sammen hver pakke.
Legg dem med skjøten opp i en langpanne, og stek dem i ovnen ved 180 grader i
25 minutter.
I mellomtiden koker
du risoni al dente i saltet vann. Hell ut kokevannet, og la rioniene renne av.
Deretter har du dem tilbake i kjelen sammen med resten av smøert, sitronskall
og persille. Bland alt godt.
Ved servering
fordeler du risoni på de varme tallerkenene og legger kyllingene oppå, enten
som en uåpnet pakke eller tatt ut av papiret. La kyllingkraften renne ned over
pastagryten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar