torsdag, juli 07, 2011

Forfriskninger av rababra


Når vi fikk vår egen faste parsellflekk, der vi kunne dyrke ting over flere år ordnet jeg meg en rot med rabarbra fra min morsside av familien. Denne rabarbraen skulle ettersigende være en av de første som kom til Norge, nærmere bestemt Toten, en eller annen gang på 1700-tallet fra Frankrike. Hvor mye hold det er i dette vet jeg ikke, men det er en god hisotrie og bruke når man skal forklare hvorfor man dyrker rabarbra. Uansett, alle som har rabarbra i hagen vet at dette er en plante som vokser veldig fort viss den har de rette forholdene. Det er ikke annet å sie enn at på Geitmyra er det de rette forholdene. Derfor gjelder det å finne ut hva man kan gjøre med rabarbra. Så i det siste har det blitt lagd store mengder rabarbragrøt og rabarbra suppe, for å variere dette litt bestemte jeg meg i går for å lage Rabarbrasaft, noe som fungerte overaskende  bra
 
Rabarbrasaft
2 kg rabarbra
1 ½ liter vann
saften av 1 sitron
1 kg Sukker

Fremgangsmåte:
Skyll rabarbraen. Kutt den i biter. Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke. Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.
La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...