søndag, mai 08, 2011

You better cut the pizza in four pieces because I'm not hungry enough to eat six.Helgemat kan være så mangt, fra avanserte flerrettersmiddager til  det helt enkle  som i dag, nemlig  pizza.

Pizza pepperoni
Pizzadeig
(Nok til en 40cm pizza)
375 g hveteme
2 dl vann
2ts tørrgjær eller 20g vanlig gjær
3 ss olivenolje
1,5 ts salt

Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle. Bland inn halvparten av vannet og rør godt med en tresleiv. Bland i nok av resten av vannet og oljen slik at deigen er myk, og lett å jobbe med. Deigen skal ikke være klissete. Elt deige i 10 minutter, enten for hånd eller i maskin. Form deigen til en ball.

Dekk innsiden av en anen bolle med ca 1 ts exstra virgin olje og legg deigen i bollen. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til ca dobbel størrelse. Det gjør ingen tin gom deigen står litt lengre heller. Ha et tynt lag med durumhvetemmel ( eller vanlig hvetemel) på arbeidsbenken. Slå ned deigen og enten trykk den flat med fingerene, rull den ut eller - hvis du kan det - trill den rundt fingertuppene til perfekt  fasong.

Du kan etterheve pizzabunnen før steking, eller legge på ingrediensene og steke den med det samme. Etterhevingen gir en luftigere pizza. La i tilfelle bunnen heve før du legger på ingredienseen

Tomatsaus
2 ss god olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
900 g knuste ermetiske tomater
1 ss sukker
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket merian
1 ss tørket basilikum
3/4 ts salt

Varm oljen i en gryte. Fres hvitløken i 1 minutt. Tilsett løk og fres videre i ca 5 minutter til løken er mykt. Ha i alle de andre ingrediensene og småkok sausen videre i 30 minutter.

Fyll
200 g mosarellaost
100 g pepperonipølse
50 g annansbiter

Bak ut deigen, og form en pizza bun med en diameter på 40 cm. Smør på tomat saus, men la det være igjen ca 1cm slik at du får en kant å holde i. Dryss utover ost, fordel pepperoniskiver og annanabiter utover. Stek på 250 grader til den er ferdig ( ca 15 minutter)

1 kommentar:

Lektor Nordskog sa...

Takk for denne, Bjarne. Utsøkt pizzabunn.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...