Eplet har vært innvolvert i mye rart. Fra syndefallet, for dem som tror på slikt, til her å bli stappet inn i en kylling. I den sammenheng skulle jeg gjerne ha møtt han, eller hun, som var den første som fikk det for seg at det var en god ide å fylle fjærkre og spesielt kylling med hva enn man måtte ønske. Den personen fortjener hvirkelig en stor takk.
Kylling med epler
1 kylling
2 røde epler, skrelt, uten kjernehus, revet
4 skiver svinespekk, eller bacon
Salt og pepper
Forvarm stekeovnen til 240 grader.Salte og pepre skroget til kyllingen inni, og fyll det med revet eple. Sy igjen åpningen , pakk kyllingen inn i svinespekket eller bacon, og bind den opp med hyssing. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den til spekket eller baconfettet smelter og samler seg i bunnen av formen.
Demp ovnstempraturen til 190 grader, og stek i 40 minutter, til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Øs kyllingen ofte de siste 30 minuttene. Viss kyllingskinnetblir brunet for raskt, demper du temperaturen og dekker med litt aluminiumsfolie. Ta kyllingen ut av ovnen, og klipp av hyssingen. Skjær opp midten av kyllingen med fyllet
5 kommentarer:
MMMMmmmm, det så skikkelig godt ut!
Takk for tipset, dette skal jeg lage! Hva serverer du til?
Mvh Cathrine
Hadde egentlig tenkt å servere det sammen med stekt polenta, men pga latskap og en quiz-avtale ble det dampede nypoteter
hvor får man kjøpt kylling som ikke er ferdig grillet?
Meny selger i allefall rå kylling. Mener jeg har sett den til 29,90 tom :o)
Den så lekker ut! Skal prøve den til helgen! Takk!
Legg inn en kommentar