lørdag, april 16, 2011

Kunsten å være fremsynt


Når man må stå opp kriminelt tidlig, så kan det være greit å ordne både frokost og lunsj dagen før. Dette er et forslag, og antallet variasjoner er det vel egentlig kun fantasien som setter en stopper for

Fontina Pan Bagna
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 nybakt baguette ( jeg bakte disse)
Ekstra virgine olivenolje
3 modne plommetomater, i tynne skiver
1 liten grønn paprika, i tynne skiver
200 g Jarlsberg i skiver
Ca 12 gode svarte oliven, i tynne skiver
En god håndfull bladpersille- og basilikumblader
Salt og nykvernet pepper

La rødløken ligge i godt med kaldt vann i ca en time, la dem renne av seg og la tørke på kjøkkenpapir.

Del baguetten i to på langs, og pensl hver halvdel godt med olje. Legg tomatskivene på den ene halvdelen og krydder godt. Legg så parika, løk, ost og oliven lagvis. Strø over persile og/eller basilikum. Ha på mer krydder.

Press nå de to halvdelen av baguetten godt sammen. Pakk det hele inn i plastfilm, sørg for at det blir stramt. La baguetten ligge kjølig i minst en time, gjerne over natta. Pakk ut og skjær opp.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...