Dette var en oppskrift bare måtte prøve, det er ikke ofte jeg dumper borti middager der det blir insistert på at det skal være kaffe i hovedretten.
Biffgryte med kaffe
2 ss olivenolje
600 g ggrytekjøtt av storfe, skåret i terninger
2 løk, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, hakket
2 grønne paprika, uten frø, i tykke strimler
2 ss hvetemel
3/4 dl hvitvin
3/4 dl kaffe
Salt og pepper
Varm oljen i en gryte, ha i kjøttet og stek underomrøring til det er jevnt brunt. Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt. Ha i løk, hvitløk og paprika og stek på lav varme i 10 min. mens du stadig rører. Dryss melet over og stek videre under stadig omrøring i 2 - 3 minutter. Hell vinen og kaffen vekselsvis , litt av gangen, og kok opp under omrøring. Legg kjøttet tilbake i gryta, smak til med salt og pepper, legg på lokk og la det stå og trekke i ca 1 time til kjøttet er blitt mørt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar