fredag, april 15, 2011

Kaffen er biff, eller var biffen kaffe?


Dette var en oppskrift bare måtte prøve, det er ikke ofte jeg dumper borti middager der det blir insistert på at det skal være kaffe i hovedretten.

Biffgryte med kaffe
2 ss olivenolje
600 g ggrytekjøtt av storfe, skåret i terninger
2 løk, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, hakket
2 grønne paprika, uten frø, i tykke strimler
2 ss hvetemel
3/4 dl hvitvin
3/4 dl kaffe
Salt og pepper

Varm oljen i en gryte, ha i kjøttet og stek underomrøring til det er jevnt brunt. Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt. Ha i løk, hvitløk og paprika og stek på lav varme  i 10 min. mens du stadig rører. Dryss melet over og stek videre under stadig omrøring i 2 - 3 minutter. Hell vinen og kaffen  vekselsvis , litt av gangen, og kok opp under omrøring. Legg kjøttet tilbake i gryta, smak til med salt og pepper, legg på lokk  og la det stå og trekke i ca 1 time til kjøttet er blitt mørt

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...