Skillingsboller
1 kg hvetemel'
1/2 l h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger
Ha alle ingredienser untatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la dem heve i 11/2 time
125 g smør
125 g sukker
2ss malt kanel
200 g rosiner bløtlagt i vann
200 g skivede nøtter eller mandler
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 30cm * 70cm. Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet. Hell vannet over rosinene. Fordel rosiner og nøtter jevnt utover deigen. Rulle deigen sammen som en rullekake
Skjær rullen i 24 skiver, sett dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk lett på hver av skivene slik at de blir litt flatere på midten. Dekk med plastfolie, og la dem heve i ca 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker. Stek skillingsbollene ved 175 grader i ca 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar