mandag, april 04, 2011

Hva får man for en skilling?


Skillingsboller
1 kg hvetemel'
1/2 l h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger

Ha alle ingredienser untatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt  inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle  til heving. Dekk med plastfolie, og la dem heve i 11/2 time

125 g smør
125 g sukker
2ss malt kanel
200 g rosiner bløtlagt i vann
200 g skivede nøtter eller mandler

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 30cm * 70cm. Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet. Hell vannet over rosinene. Fordel rosiner og nøtter jevnt utover deigen. Rulle deigen sammen som en rullekake
Skjær rullen i 24 skiver, sett dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk lett på hver av skivene slik at de blir litt flatere på midten. Dekk med plastfolie, og la dem heve i ca 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker. Stek skillingsbollene ved 175 grader i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...