onsdag, april 13, 2011

Et godt stykke unna stammen.

Epler kan brukes til så mangt, men det er ikke  ofte at jeg lager middag der man kan si at eple blir det framtrendene i måltidet. Men det må jo alltids være en første gang.

Eplerisotto.
Litt strimlet sitronskall, bare det gule
2 epler, skrelt, uten kjernehus, i terninger
40 g smør
Ca 1 liter med grønnsakskraft, eller buljong
2 ss olivenolje
350 g risottoris
3/4 dl tørr hvitvin ( eventuelt grønnsakskraft)
2 ss ferskrevet parmesan
1 ss worcestershiresaus
Salt og pepper

Kok opp litt vann og sitronskall. Ha epleterningene i kjelen. Forvell epleterningene i 1 min, sil av dem og la dem renne av seg på kjøkkenpapir. Kast sitronskallet.  Varm 2 ss smør i en stekepanne på sterk varme, ha i epleterningene og stek dem raskt til de får litt farge.  Sett dem til sides.

Kok opp kraften i en kjele, varm olivenoljen i en annen kjele, tilsett risen og la det frese underområring til risen er blitt blank. Tilsett vinen og la det koke helt inn. Tilsett en øse med varm kraft, og la det koke under omrøring til kraften er absorbert. Fortsett å tilsette kraft, en øse om gangen, og la det kokeunder omrøring til all væsken er absorbert, før du tilsetter mer kraft. Fortsett til risen er mør, 18 - 20 minutter.

Tilsett eplene sammen med kraft etter 6 min. Når risen er nesten mør, vender du inn parmesanen, worcestershiresausen og resten av smøret. Smak til med salt og pepper, trekk kjelen til sides og la risottoen hvile under lokk et par min, før servering

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...