lørdag, april 30, 2011

Det er vår egen skyld.

Jeg er så lei, jeg er så innmari  lei, av det evinnelige repeterende pjattet om norske matpriser og vareutvalg.

Det er ingen konspirasjon, eller hemmelig plan, om å  nekte oss et godt vareutvalg i butikkene. Det er bare oss. Det er oss, den norske kunden, som gir oss et snevert kjedelig vareutvalg. Vi får akkurat det vi kjøper, ikke mer, ikke mindre.

Vi må slutte å fremstille det som om det er noen andres ansvar enn vårt eget. Vi kan ikke forvente bugnende ferskdisker, eller spennende franske oster, når vi ikke er villige til å kjøpe dem.  Og kom ikke med prisargumentet, mat i Norge er ikke dyrt, det er bare slik at vi har lagt til oss vaner som sier at det skal være latterlig billig.

Så lenge vi går rett forbi de spennende ostene, og de bugnende ferskvarediskene og rett til hyllene med EuroShoper, FirstPrice eller hvaenndetnåheterprice fordi det er billig så er det akkurat det vi kommer til å få. Billig, uinteressant og ensartet mat uten smak eller sjel. Vil du ha god mat, gå å kjøp den, så skal du se at det blir mer av den.

3 kommentarer:

Frida sa...

Hear hear! Dette er et superviktig poeng! Heldigvis finnes det sånne som deg som promoterer ordentlig og spennende mat gjennom matblogging :)

Nina sa...

Bra sagt! :D Konspirasjonsteoretikerne har fått si sitt lenge nok. Markedskreftene er oss, ingen mystisk og hittil usett autoritet.

Magnus sa...

Ja, jeg innrømmer glatt at jeg er alt for snever og konservativ i matvanene. Jeg elsker mat-programmer på TV der nye og spennende smaker (og oster) brukes, men likevel er det meste glemt når handlelisten skrives.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...