tirsdag, april 12, 2011

Avansert rørarbeid.


Cannelonni må vel være det nærmeste man kommer et rørleggerarbeid man ser fram til på kjøkkenet. Denne oppskrifta insisterte på at det skulle være laks på boks, og det klarer jeg rett og slett ikke å forhold meg til. Derfor ble det lakseskiver i stedet.

Laks med Sitroncannelloni
Fyll
400 g laks
150 g ricottaost
1 ss sistronsaft
1 eggeplomme, lettpisket
2 ss finhakket løk

Saus
125 g smør
85 g hvetemel
Knapt 7 dl melk
1 ts finrevet sitronskall
1/4 ts muskatnøtt, revet

16 cannellonirør
1 - 2 ss frisk dill, hakket, til pynt

Damp laksen, la den så renne av seg. Spar litt av vesken til sausen. Fjern eventuele bein og skin. Del laksekjøttet opp i flak og miks det i en bolle med ricottaost, sitronsaft, eggeplomme og løk. Smak til med litt salt og pepper.

Til sausen: smelt smøret i en kjele på lav varme. Rør inn melet og stek det i et minutt, eller til det er blekt og skummende. Ta kjelen av plataog rør gradvis inn melken. Sett kjelen tilbake på plata og rør konstant til sausen koker og blir tykk. Sett ned varmen og la det småkoke i 2 minutter. Ha i litt av laksevesken, sitronskall og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Sett til side, og la susen avkjøle seg.

Forvarm ovnen til 180 grader. Fyll cannellonirørene med fyll, bruk en skje eller aller hels en sprøytepose viss du har. Fordel en trededel av sausen i bunnen av en grunn , ildfast form og sett cannellonirørene inntil hverandre i formen. Hell resten av sausen over sa all pastaen er dekket. La forma stå i ovnen i ca 30 minutter, eller til det bobler. Server garnert med frisk dill, og en frisk salat ved siden av.

1 kommentar:

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Du har jammen vært produktiv i det siste! Dette hørtes lekkert ut! Jeg venter fortsatt på middagsinvitasjon til deg og madammen! Kan vi få til det en gang? Jeg går gjerne i kokkelære hos deg!

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...