På dager man egentlig bare vil ha det trygt og greit, men likevel ha en liten følelse av personlig fare, spiser man Ertesuppe.
Ertesuppe med svineknoke
250 g gule erter
1 røkt svineknoke
1 løk, hakket
300 g kålerabi, sellerirot eller pastinakk, hakket
1 purre, bare det hvite, hakket
1 laubærblad
Smør
1,5 l vann
Eventuelt litt øl
Eventuelt rømme til servering
Legg ertene i bløt noen timer, eller over natta. Viss svineknoken er veldig salt? Legg den i vann et par timer, bytt vannet et par ganger underveis.
Ha løk, kålrabi, purre og eventuell bacon (viss knoken ikke er røkt) i en gryte. Stek baconet til det begynner å bli sprøtt. Ha i løk og stek til løken begynner å bli myk. Sil vekk vannet fra ertene og ha ertene i gryta sammen med kålerabi, purre, laubærblad, svineknoken og 1 og 1/2 liter vann, erstatt eventuelt noe av vannet med øl. La det hele koke i en times tid til ertene er skikkelig møre. Smak til med litt urter og sjekk om suppe er passe salt og kraftig.
Ta ut knoken, fjern skinn, del opp kjøttet . Visp kraftig rundt i suppa med en pisk eller sleiv slik at stivelsen i ertene skal jevne. Tilsett kjøttet fra knoken og server. Viss suppa er litt salt kan dette balanseres ved å servere rømme til
1 kommentar:
Takk for fin oppskrift, Bjarne! Jeg prøver den i dag og det lukter veldig godt. Gleder meg til middag!
Legg inn en kommentar