torsdag, mars 31, 2011

Erte, erte ,Ertesuppe


På dager man egentlig bare vil ha det trygt og greit, men likevel ha en liten følelse av personlig fare, spiser man Ertesuppe.

Ertesuppe med svineknoke
250 g gule erter
1 røkt svineknoke
1 løk, hakket
300 g kålerabi, sellerirot eller pastinakk, hakket
1 purre, bare det hvite, hakket
1 laubærblad
Smør
1,5 l vann
Eventuelt litt øl
Eventuelt rømme til servering

Legg ertene i bløt noen timer, eller over natta. Viss svineknoken er veldig salt? Legg den i vann et par timer, bytt vannet et par ganger underveis.

Ha løk, kålrabi, purre og eventuell bacon (viss knoken ikke er røkt) i en gryte. Stek baconet til det begynner å bli sprøtt. Ha i løk og stek til løken begynner å bli myk. Sil vekk vannet fra ertene og ha ertene i gryta sammen med kålerabi, purre, laubærblad, svineknoken og 1 og 1/2 liter vann, erstatt eventuelt noe av vannet med øl. La det hele koke i en times tid til ertene er skikkelig møre. Smak til med litt urter og sjekk om suppe er passe salt og kraftig.

Ta ut knoken, fjern skinn, del opp kjøttet . Visp kraftig rundt i suppa med en pisk eller sleiv slik at stivelsen i ertene skal jevne. Tilsett kjøttet fra knoken og server. Viss suppa er litt salt kan dette balanseres ved å servere rømme til

1 kommentar:

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Takk for fin oppskrift, Bjarne! Jeg prøver den i dag og det lukter veldig godt. Gleder meg til middag!

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...