lørdag, mars 19, 2011

En lørdag for langkokt hale

Du vet det er helg, når du setter på middagsgryta samtidig som du dekker opp til frokost. I kveld skal det blir langkokt oksehalegryte. Jeg går for et minimum av 8 timers koketid. 

Oksehalegryte
2 kilo oksehale i skiver
1 flaske rødvin
1 liten kvist timian
1 laubærblad
2 gulrøtter, hakket
1 løk, hakket
2 bokser tomater
3 nellikspiker
10 pepperkorn
1 sellerirot, hakket
Smør
Salt og pepper
Ev 2 ss revetappelsinskall

Marinere oksehalene  i rødvin. Den enkleste måten å gjøre dette på er å blande oksehalene med krydder og rødvin i en plastpose og la det stå i kjøleskapet over natta. Hell av rødvinsmarinaden ( i en bolle), tørk av kjøttstykkene . Smelt smør i en jerngryte, og brun kjøttet. Dette må nok gjøres i flere omganger siden kjøttet tar mye plass.
Tilsett grønnsaker, og stek på middels varme i 5 til 10 minutter til løken er blitt gyllen og myk. Hell over rødvinsmarinaden med urter, tomater og halvparten av sellerien. Kok på lav varme i minst tre timer, gjerne lenger, til vesken i gryta er tyktflytende og syltetøyaktig. Viss gryta holder på å koke tør, ha i litt mer vann eller vin. Ha eventuelt over litt revet appelsinskall og mer friske urter før du server.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...