mandag, mars 28, 2011

En grønn torsk

Stekt torsk med urtesaus
800 g filet av torsk ( med skinn)
2 ss hvetemel
Salt og pepper
Eventuelt litt finhakket timian
Olje eller smør

Til urtesausen
2 gode never med friske urter: persille, oregano, timian, basilikum, mynte og eller Salvie
2 fedd hvitløk
1 ss dijonsennep
1 ts revet sitronskall
4 - 6 ansjonsfileter i olje
2 ss kapers, skylt
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft

Legg fisken i isvann i en kvarters tid før du steker den, tilsett gjerne 5 - 10% salt. Før du steker fiske, tørk den godt, krydder med salt og pepper og dryss over med mel, eventuelt også litt finhakket timian. Stek i olje eller smør i en stor panne med slipp belegg. Steketiden avhenger av størrelsen på fisken.

Mens fisken steker, ha alle ingrediensene til sausen unntatt sitronsaften i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til du har en litt grov masse. Du må nok stoppe noen ganger  og skrape ned det som har sprutet opp på sidene. Rør inn sitronsaften idet du skal servere. Server samme med ovnstekte potetbåter

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...