Stuertsyndrom: Syndromet er preget av stor kjøkkenglede og en akutt og ofte ubegrunet redsel for å lage for lite mat. Navngitt av Steinar Thorsen, men dokumentert av Stuert Bjarne Thorsen (1919-2002). Typiske symptomer er å våkne av en akutt redsel for å gå tom for poteter midtveis i Atlanteren. Stuertsyndromet er arvelig og har til nå vist seg å ramme alle mannlige etterkommere i Thorsen slekta uavhengig om de er stuerter eller ikke
fredag, mars 18, 2011
En god dag for kylling
Helstekt gorumetkylling
1 kylling
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 ss paprikapulver
1 ss karri
1 håndfull friskeurter som estragon, timian og løpstilke
Brett ut lårene og skjær en åpning i kjøttet bak kneleddet - det er dette partiet som krever lengst steketid. Bland sammen olivenolje, salt, pepper og paprikapulver og karri, gni/pensl så inn kyllingen. Lag en åpning i brysskinnet, og stikk de friske urtene inn mellom skinnet og kjøttet. Steik kyllingen på 180 grader i 45 til 50 minutter. La den så hvile på benken i minst 10 minutter. Server sammen med poteter eller ris, og gode grønnsaker.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar